torsdag 25 november 2010

Tycker du om fisksoppa?

Då ska du pröva denna!
(Räcker till ca 4-5 personer)

400 g torskfile (el liknande)
En burk räkor i lake el ca 200 g skalade
4 potatisar
3 morötter
1 purjolök
1 l fiskbuljong el ca 7 dl buljong plus laken från räkorna
2 dl crème fraishe (kokbar)
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
kryddtips: fänkål, saffran och citron. Valde själv att köpa Seafood and Fish som är en (god) kryddblandning från SantaMaria.

Fräs skivad purjolök i olja/smör tillsammans med vitlöken i en gryta/större kastrull. Skär potatis och morötter i lagom stora bitar (ca 2x2 cm) och tillsätt dessa samt resten av ingredienserna (förutom fisk och räkor). Krydda. Koka upp och låt sjuda i 10 min (tills potatisen är lagom mjuk. Lägg därefter i fisken i bitar (inte för små då faller de sönder) och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Rör sist i räkorna, ta av plattan och låt dra en stund.

Servera med aioli. Jag slog på stort och bakade lite grekiskt bröd till, hett tips för det var sjukt gott!

1 kommentar: