Då ska du pröva denna!
(Räcker till ca 4-5 personer)
400 g torskfile (el liknande)
En burk räkor i lake el ca 200 g skalade
4 potatisar
3 morötter
1 purjolök
1 l fiskbuljong el ca 7 dl buljong plus laken från räkorna
2 dl crème fraishe (kokbar)
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
kryddtips: fänkål, saffran och citron. Valde själv att köpa Seafood and Fish som är en (god) kryddblandning från SantaMaria.
Fräs skivad purjolök i olja/smör tillsammans med vitlöken i en gryta/större kastrull. Skär potatis och morötter i lagom stora bitar (ca 2x2 cm) och tillsätt dessa samt resten av ingredienserna (förutom fisk och räkor). Krydda. Koka upp och låt sjuda i 10 min (tills potatisen är lagom mjuk. Lägg därefter i fisken i bitar (inte för små då faller de sönder) och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Rör sist i räkorna, ta av plattan och låt dra en stund.
Servera med aioli. Jag slog på stort och bakade lite grekiskt bröd till, hett tips för det var sjukt gott!
Mums så gott det låter!!
SvaraRadera